Glasbena umetnost

Pozdravljeni

Pridno zbiramo opravljene naloge  in izdelke. Tudi marsikatera ocena je že pridobljena. Dobro vam gre. Še vedno je kakšen učenec ali učenka, ki se ne odziva.

Tokrat boste izdelovali učne pripomočke.  Naloga ni težka. Vse kar morate narediti, je da na A4 velikost papirja narišete glasbeni simbol. To je lahko nota ali oznaka za glasnost ali pavza…. Zapisano naj bo v notno črtovje in z violinskim ključem. Predlagam ležečo postavitev papirja, da je več prostora.

Na drugi list pa napišete kaj ta simbol pomeni. Npr. nota G ali ton G. Nato pa vse skupaj prilepite na karton(kakšen koli glavno da je velikost A4.), toliko da je izdelek trdnejši. Fotografirate in fotografijo učnega pripomočka pošljete na moj elektronski naslov. Učni pripomoček je obvezno treba shraniti za drugo šolsko leto, ko nam bo pomagal pri učenju.  Potrebno je narediti vsaj en simbol. Če pa kdo želi in mu je naloga toliko všeč pa lahko naredi več not ali glasbenih simbolov.  Predlagam, da v pregled pošljete preden se nalepi na kartonček, če bo treba kaj dodati in popraviti. Izdelek lahko tudi po želji okrasite.

V priponki je primer prve in hrbtne strani.

Če je kakšno vprašanje sem na voljo.

Lep pozdrav

Vito Žerdin.